Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ιερά συμβόλαια και Αρχέτυπα

Όλοι θέλουμε να γνωρίσουμε γιατί βρισκόμαστε εδώ.

Ποιος είναι ο προορισμός μας στη ζωή;

Είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους που το ξέρουν, η ζωή τους λάμπει από νόημα και, επειδή ξέρουν τον προορισμό τους, έχουν την δύναμη να αντέξουν τις κακές στιγμές και να απολαύσουν τις καλές. 


Πολλοί άνθρωποι όμως βρίσκονται σε σύγχυση ή έχουν πλήρη άγνοια. 

Δεν γνωρίζουν ποιο είναι το νόημα της ύπαρξής τους.

Μια ζωή όπου επικρατεί σύγχυση και είναι χωρίς κατεύθυνση έχει και άλλες συνέπειες. 

Η άγνοια της αποστολής σας μπορεί να αποβεί καταστροφική για τις σχέσεις.


Χωρίς αυτογνωσία, χωρίς στόχο, μπορεί να πληγώσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας. Αν δεν έχουμε ξεκάθαρη αίσθηση, πως μπορούμε να δούμε την « ευρύτερη εικόνα » όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά; 

Δεν είμαστε σε θέση ν' αντιδράσουμε σωστά απέναντι σε ανθρώπους και γεγονότα.

Χωρίς αυτογνωσία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

 Δύο ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι: 

« που πάω ; », 
« ποιος θα έρθει μαζί μου ».

Αν βάλεις αυτά τα ερωτήματα σε λάθος σειρά θα έχεις προβλήματα. 

Από κοσμική και πρακτική άποψη, τι ωφελεί να έχει το σύμπαν έναν πλανήτη γεμάτο ψυχές που δεν ξέρουν γιατί βρίσκονται εδώ και τι πρέπει να κάνουν; 

Η συμβολική όραση θα είναι μια σημαντική μέθοδος με την οποία θα δουλέψετε με την ενέργειά σας, για να εστιάσετε την προσοχή σας στο ιερό σας Συμβόλαιο. 

Επειδή είμαστε όλοι ζωτικά μέρη ενός μεγαλύτερου συμπαντικού Πνεύματος, ο καθένας μας έχει τοποθετηθεί εδώ στη γη για να εκπληρώσει κάποιο Ιερό Συμβόλαιο, που ενισχύει την προσωπική του πνευματική ανάπτυξη ενώ συνεισφέρει στην εξέλιξη της συνολικής παγκόσμιας ψυχής.

Όπως οι ενέργειες των τσάκρα λειτουργούν μαζί δίνοντας ένα χάρτη σωματικών και ενεργειακών πληροφοριών, έτσι και το συλλογικό σώμα των αρχέτυπων σας θα σας δώσει μια εικόνα των δυνάμεων που κυβερνούν το πνεύμα και την ψυχή σας.

Συνήθως υπάρχουν όχι λιγότερα από δώδεκα αρχέτυπα που μας συντροφεύουν συνεχώς. 

Η ενέργεια τους μπορεί να μας συνδέσει με το ανώτερο Ιερό μας Συμβόλαιο , με τον ευρύτερο προορισμό μας πάνω στον πλανήτη. 

Κάθε εμπειρία που βιώνουμε εμπεριέχει σκοπό και νόημα.

 Κάθε γεγονός, κάθε πρόσωπο στη ζωή μας ενσαρκώνει κάποιο ενεργειακό τμήμα του δικού μας πνεύματος και της δικής μας ψυχής. 

Οι σχέσεις μας στην πραγματικότητα, είναι τα συμβόλαια μας με άλλους ανθρώπους. 


Ανακαλύπτοντας και δουλεύοντας με τους συγκεκριμένους αρχετυπικούς σας συντρόφους, τις διασυνδέσεις σας με τις κοσμικές δυνάμεις που κατευθύνουν τη ζωή σας, θα επηρεάσετε συνειδητά την πορεία σας.

Αναπτύσσοντας τη συμβολική όραση και την αρχετυπική γλώσσα θα αντιληφθείτε τη ζωή σας ως ολότητα, με πνευματική διαύγεια που μπορεί να θεραπεύσει τα συναισθηματικά και πνευματικά σας τραύματα και να σας γεμίσει δέος η συνειδητοποίηση πως η ζωή σας έχει μεγάλη σημασία για όλους όσους συναντάτε. 


Τότε θα είστε πια σίγουροι ότι όλα όσα είναι προορισμένα να έρθουν στη ζωή σας θα φτάσουν στην ώρα τους, ότι θα βρεθείτε με τα κατάλληλα άτομα στην κατάλληλη στιγμή και ότι η ψυχή σας δέχεται μια ασταμάτητη ροή θεϊκής καθοδήγησης. 

Δεν θα μπορούσαν να είναι αλλιώς τα πράγματα: τα Συμβόλαια μας τα διαχειριζόμαστε εμείς αλλά την ιερή πλευρά τους τη φροντίζει το θείο.

Η αρχετυπική μας κληρονομιά είναι προϊστορική, αρχέγονη. 


Προέρχεται από την ίδια την ενεργειακή μας προέλευση μέσα από το θεϊκό, το οποίο είναι επίσης η πηγή του Ιερού μας Συμβολαίου, του καθοδηγημένου σχεδίου της ζωής μας.

Συνδημιουργούμε το Συμβόλαιό μας με τη θεϊκή καθοδήγηση και το Συμβόλαιο αυτό περιλαμβάνει πολλές επιμέρους συμφωνίες ή υποσυμβόλαια, που λένε ότι θα συναντήσουμε ορισμένα άτομα και θα δουλέψουμε με αυτά, σε ορισμένα μέρη, σε ορισμένο χρόνο. 

Γι' αυτό το λόγο θα χρησιμοποιώ τον πληθυντικό 'Συμβόλαια' σαν συνώνυμο του όρου 'συμφωνίες', σε όλο το βιβλίο. Και οι δύο όροι αντιπροσωπεύουν τις γήινες δεσμεύσεις, τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί και τα μαθήματα που συμφωνήσαμε να μάθουμε σε αυτήν την ενσάρκωση, για να εκπληρώσουμε το θεϊκό μας δυναμικό.


Οι εμπειρίες και οι σχέσεις που είναι προσυμφωνημένες είναι εκείνες που έχετε με τους γονείς σας, τα παιδιά σας, τους στενούς σας φίλους και τα άτομα με τα οποία μοιράζεστε κάποιο κοινό πάθος. 

Αυτά τα άτομα, καθώς και οι αντίπαλοί σας, βρίσκονται στη ζωή σας επειδή συμφωνήσατε μαζί τους, πριν από αυτή τη ζωή, να υποστηρίζετε ο ένας την πνευματική ανάπτυξη του άλλου.

Αν ανακαλύψετε και δουλέψετε με τα αρχέτυπα και τα άλλα στοιχεία του Συμβολαίου σας, θα αλλάξει η εικόνα σας για το ίδιο σας το πεπρωμένο. 


Θα φέρετε νέο νόημα στη ζωή σας, θα πάψετε να τη θεωρείτε κάτι αυθαίρετο και τυχαίο, και θα δεχτείτε ότι είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και κατευθυνόμενη, με εσάς στο ρόλο του ενεργού συμμετέχοντα.

Ο πνευματικός μετασχηματισμός επιτυγχάνεται όταν περνάτε από το στάδιο όπου βλέπετε τα πράγματα αποκλειστικά και μόνο από φυσική και υλική άποψη, σε ένα στάδιο όπου βλέπετε ότι υπάρχουν λόγοι που συμβαίνουν ότι υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο πίσω από τα γεγονότα.

Το Ιερό σας Συμβόλαιο σας δίνει αμέτρητες ευκαιρίες για να αναπτυχθείτε και να αλλάξετε, ευκαιρίες που εξαρτώνται μόνο από την προθυμία σας να εντοπίσετε και να λάβετε υπόψη σας τα αδιόρατα στοιχεία και νύξεις που εμφανίζονται στο δρόμο σας. 


Όνειρα, διαισθήσεις, φαινομενικές συμπτώσεις και  «τυχαίες» συναντήσεις, δεν είναι παρά μερικές από τις νύξεις που θα σας οδηγήσουν στο δρόμο του γνήσιου μετασχηματισμού. 

Ένα στοιχείο που μπορώ να σας δώσω, και που θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν κάποιος ανήκει στη ζωή σας ή όχι, είναι να ευαισθητοποιηθείτε στον παράγοντα της  «ζωογόνησις » όπως τον ονομάζω.

Οι συνδέσεις ζωογόνησις μπορεί να περιλαμβάνουν σχέσεις με άτομα για τα οποία νιώθετε άμεση αντιπάθεια ή με τα οποία πέφτετε αμέσως σε ένα πρότυπο συγκρούσεων δύναμης. 


Με βάση το Συμβόλαιό σας, οι μικροπρεπείς τύραννοι της ζωής σας είναι εξίσου ωφέλιμοι και σημαντικοί με τους πιο αγαπημένους ευγενείς σας φίλους. 

Έχετε συμφωνίες να δουλέψετε και με τους δύο, γιατί και οι δύο έχουν να σας διδάξουν κάτι για τον εαυτό σας που δεν μπορείτε να το μάθετε από πουθενά αλλού.

Όλοι πρέπει να μάθουμε να στηριζόμαστε στην εσωτερική μας φωνή και τον εσωτερικό μας εαυτό, τη διαισθητική αντίληψη που πηγαίνουμε και πως πρέπει να βαδίσουμε στη ζωή, με όλους τους κινδύνους και της απαιτήσεις της. 

Είμαστε οι διαχειριστές και φροντιστές του πλανήτη. 


Σε ένα Ιερό Συμβόλαιο ένα άτομο και το θείο αναλαμβάνουν μια αποστολή που υπόσχεται να διευρύνει την πνευματική συνειδητότητα αυτού του ατόμου και επίσης να προάγει την έκφραση του θείου πάνω στη γη.

Σε ένα Ιερό Συμβόλαιο το θείο εγγυάται ότι θα σας δοθούν όλα τα υλικά και η ενέργεια που σας χρειάζεται για την ολοκλήρωση του έργου σας. 

Αυτές οι παροχές μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από την εξεύρεση γήινου κεφαλαίου μέχρι να οδηγηθείτε σε ορισμένες χρήσιμες σχέσεις ή να εμφανίσετε κάποια πάθηση.

Για την εκπλήρωση του Ιερού Συμβολαίου σας θα σας δοθούν όλα όσα χρειάζεστε, όχι όμως όλα όσα επιθυμείτε. 


Κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να μάθετε ότι διαθέτετε τους εσωτερικούς πόρους για να κάνετε αυτά που χρειάζεστε. 

Θα πρέπει να μάθετε τα δυνατά σας σημεία και να μπορείτε να ωθείτε τον εαυτό σας πέρα από τους φαινομενικούς περιορισμούς σας.


Σε ένα Ιερό Συμβόλαιο η πληρωμή σας είναι σαν πνευματικό κεφάλαιο: ενοράσεις, σκοπός, αυτογνωσία, και απόκτηση πνευματικών ιδιοτήτων όπως συμπόνια, ανιδιοτέλεια και πίστη.

Το Ιερό σας Συμβόλαιο στηρίζεται από τη θεϊκή καθοδήγηση, κάτι που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε « ουράνιο τραπεζικό λογαριασμό » από τον οποίο μπορείτε να κάνετε « ανάληψη » με τη μορφή έμπνευσης και ενέργειας για να ολοκληρώσετε το έργο που σας έχει ανατεθεί. 


Επιπλέον μπορεί κατά διαστήματα να έχετε απροσδόκητες εισροές χάρης που θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε το έργο σας. 

Το Συμβόλαιο σας δεν αλλάζει, μπορεί όμως να αλλάξει ο τρόπος που το κατανοείτε και αυτό εσείς μπορεί να το βιώσετε σαν επαναδιαπραγμάτευση.


Ένα Ιερό Συμβόλαιο περιλαμβάνει επίσης στοιχεία επιλογής. Για όλα όσα σας παρέχει το θείο, έχετε την απόλυτη επιλογή αν θα τα δείτε σαν ευλογία ή σαν βάρος. 

Μπορεί να επιλέξετε να καθυστερήσετε την εκπλήρωση των όρων του, αλλά δεν μπορείτε να τους αποφύγετε τελείως.
Το θείο μας προσφέρει μια επιλογή από δυνατές ζωές. 

Κάθε ζωή ποικίλλει ως προς τη φύση και τη διάρκειά της, αλλά εξαρτάται από μας να επιλέξουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση και τις προκλήσεις που θα τη συνοδεύουν. 

Η κοινωνική και οικονομική μας θέση στη ζωή, η εξωτερική μας εμφάνιση, η υγεία και οι γενετικές προδιαθέσεις μας είναι όλα μέρος του συνόλου. 


Έχουμε αληθινά τον έλεγχο της μοίρας μας.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας ανακαλύπτουμε το Συμβόλαιο μας. 

Δεν το ξέρουμε από την αρχή. 

Λόγω της ανθρώπινης φύσης πολλοί αισθάνθηκαν σύγχυση και φόβο καθώς μάθαιναν το νόημα του έργου τους.


Συχνά τους δινόταν καθοδήγηση όταν την χρειάζονταν, αλλά παρ' όλα αυτά συχνά αμφέβαλλαν για τον εαυτό τους και ένιωθαν εγκαταλελειμμένοι ή και απελπισμένοι καθώς προσπαθούσαν να εκπληρώσουν την αποστολή τους, την οποία μάλιστα μερικοί από αυτούς έμαθαν σε προχωρημένη ηλικία. 

Όλοι πάλεψαν με το εγώ τους και όλοι δοκιμάστηκαν, μερικοί αρκετές φορές, για να διαπιστωθεί αν μπορούν τελικά να συνδεθούν με το θεϊκό μέσα τους.

Ο Ιησούς,  ο Βούδας,  ο Μωάμεθ δεν μεγάλωσαν ξέροντας ότι έχουν ένα θεϊκό πεπρωμένο, χρειάστηκε να μάθουν ποιο είναι το Συμβόλαιό τους. 

Ακόμα και αφού έμαθαν τη συγκεκριμένη αποστολή τους ο Αβραάμ, ο Ιησούς και ο Μωάμεθ αμφισβητούσαν συχνά τις συμφωνίες τους και τον ουρανό.


Πάλευαν να εκπληρώσουν το έργο τους προς την κατεύθυνση που τους οδηγούσε το θείο αλλά δεν ήξεραν για ποιους λόγους έπρεπε να εφαρμόσουν τις εντολές που έπαιρναν.


Αφού λοιπόν ακόμα και αυτοί είχαν αμφιβολίες, παρά την άμεση παρέμβαση και καθοδήγηση από το θείο, πρέπει και εσείς να δεχτείτε το Συμβόλαιο σας θα σας αποκαλυφθεί μόνο μέσα από την προσπάθεια να ανακαλύψετε ποιο είναι.

Πηγή:  Caroline Myss,  Ιερά Συμβόλαια.

www.angelsroads.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου